Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик с царевично брашно

Тутманик с царевично брашно

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Тутманик с царевично брашно
Снимка: Моника Иванова
1 / 3
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"И с бяло брашно не е зле, но опитвали ли сте тутманик с царевично брашно - уникално вкусен се получава"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • царевично брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сирене - 150 г натрошено
  • кашкавал - 50 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, към тях добавете зехтина и киселото мляко, в което сте разтворили содата бикарбонат, разбийте отново и постепенно добавяйте брашното.

След това добавете сиренето и сол на вкус като разбъркате със шпатула.

Получената смес изсипете в тавичка и печете на 220 градуса за 50-60 мин.

Последните 10 мин. поръсете тутманика с настъргания кашкавал.

Поднесете този тутманик с царевично брашно за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: