Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Палачинки със сирене на фурна

Палачинки със сирене на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Палачинки със сирене на фурна2 / 2
27/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Време е за една по-различна запеканка с палачинки, тиквички и сирена - ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • за 12 бр. палачинки
  • брашно - 1 ч.ч. (150 г)
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л., разтопено + допълнително за мазане на тигана
  • Плънка
  • моркови - 1 бр, на пръчици
  • тиквички - 2 бр., на пръчици
  • праз - 1 стрък, бялата част, на колелца
  • зехтин - 4 с.л.
  • рикота - 1 2/3 ч.ч. (400 г)
  • яйца - 1 бр.
  • пекорино - 1 3/4 (215 г), настъргано
  • пармезан - 3/4 ч.ч. (90 г)
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • спанак - 400 г, бланширани листа
  • сметана - 3 с.л., пълномаслена
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинките се приготвят. Фурната се загрява предварително до 200 градуса. В зехтина се запържва морковът, тиквичките, празът. Зеленчуците се прехвърлят в тава за печене. Различните видове сирене се разбиват с яйцето.

Сместа се разстила върху палачинките, които се навиват хлабаво. Половината от палачинките се слагат върху зеленчуците. Чесънът също се запържва. Прибавя се спанакът, запържва се около 7 мин.

В тавата за печене се прехвърля спаначената смес и останалите палачинки. Заливат се със сметана, поръсват се с черен пипер и с останалия Пармезан. Пече се около 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: