Начин на приготвяне
Нарязваме маслините на дребно. В купа пресяваме двата вида брашно, добавяме маята, солта, захарта, подправките и разбъркваме.
След това добавяме маслините и лененото семе (аз слагам по 2 с.л семе) и прибавяме топлото мляко.
Разбъркваме и почваме да месим за не по-малко от 10 минути. След като сме омесили добре тестото, го слагаме в намаслена купа и покриваме с кърпа на топло за минимум 1 час .
След 1 час вадим и месим за 1-2 минути, нарязваме го на 12 малки парчета, които правим на топчета, които оформяме като пурички и от 2 правим на плитка.
Може да поръсите лимецовите гризини още с ленено семе или маслини отгоре.
Печем маслинови рогчета с лимец в предварително загрята фурна на 180 °C с вентилатор за 10-15 минути до златист цвят.
Коментари