Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Маслинови рогчета с лимец

Маслинови рогчета с лимец

Маслинови рогчета с лимец
Снимка: Пламена Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Маслинови рогчета с лимец или лимецови гризини - важното е, че са страшно вкусни и готови за похапване по всяко време."

Необходими Продукти

  • маслини - 100 г черни или зелени
  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • мляко - 1 ч.ч.
  • суха мая
  • зехтин
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • розмарин
  • риган
  • ленено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме маслините на дребно. В купа пресяваме двата вида брашно, добавяме маята, солта, захарта, подправките и разбъркваме.

След това добавяме маслините и лененото семе (аз слагам по 2 с.л семе) и прибавяме топлото мляко.

Разбъркваме и почваме да месим за не по-малко от 10 минути. След като сме омесили добре тестото, го слагаме в намаслена купа и покриваме с кърпа на топло за минимум 1 час .

След 1 час вадим и месим за 1-2 минути, нарязваме го на 12 малки парчета, които правим на топчета, които оформяме като пурички и от 2 правим на плитка.

Може да поръсите лимецовите гризини още с ленено семе или маслини отгоре.

Печем маслинови рогчета с лимец в предварително загрята фурна на 180 °C с вентилатор за 10-15 минути до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

rosenpani
rosenpani
Чудесни!
13.10.2022 13:51
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Страхотни!
12.09.2022 07:51
Росица Петрова
Росица Петрова
Чудесна рецепта, която ще приготвя на моето семейство. Поздрави!
11.09.2022 19:33