Телешки стек на тиган

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Телешки стек на тиган
Снимка: Людмила
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Един хубав стек и чаша вино - това е представата ни за идеална вечеря"

Необходими Продукти

  • телешки стек - 2 броя
  • сол
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките стекове първо се начукват с дървен чук и след това се намазват с марината от сол, черен пипер, мед, горчица, олио, смесени добре. Престояват минимум час на хладно.

Загрявам грил тиган, може и обикновен, и слагам мъничко мазнина, а след това и стековете. Пека от всяка страна по две минути, обръщам ги и така до желаната готовност.

Като ги извадя от тигана, веднага слагам върху пържолите бучка масло, която веднага се стопява и придава допълнително аромат.

Телешкият стек на тиган е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: