Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Македонски качамак бакардан

Македонски качамак бакардан

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Македонски качамак бакардан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Произходът не е от значение - вкусът е важен"

Необходими Продукти

  • вода - 1200 мл
  • царевично брашно - 400 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 равна с.л.
  • масло - 100 г
  • сирене - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага да заври и към нея се добавят олиото и солта.

След това се изсипва царевичното брашно. Прави се дупка в средата на купчината брашно с дървена точилка или качамилка - по-къса и по-дебела пръчка от точилката. Ври така около двайсет минути.

След това трябва енергично да се бърка, докато брашното започне да се оформя на качамак и да се отделя от стените на съда.

Маслото се разтопява и една част от него се изсипва отдолу в купичките за сервиране.

Слага се готовият качамак бакардан.

Другата част масло се слага върху качамака.

По желание се добавя сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Аз слагам овче сирене, става добре
18.09.2022 12:13
1