Спаначена супа от замразен спанак

ЖГеоргиеваЖГеоргиеваПомощник Готвач94
21/02/2018
"Лесно е да приготвите любимата спаначена супа дори и през зимата, щом подръка имате замразен спанак "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 184
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спанак - 300 - 400 г замразен
  • бульон - 2 л от свински дроб
  • лук - 2 глави
  • киноа - 100 г
  • моркови - 4 бр.
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете замразения спанак от фризера и оставете да се разледи. Измийте.

Може да използвате всякакъв вид бульон по Ваш вкус. Аз бях варила свински дроб за друга рецепта, така че спанакът свърши добра работа да оползотворя и бульона.

Нарежете и запържете лука, добавете и спанака и задушете с подправките. Долейте бульона. Към тях прибавете и морковите, нарязани на колелца, и киноата. Варете докато киноата се изпука.

По желание може да застроите супата с кисело мляко и яйце или да я оставите по-постна и диетична. Ако пък решите, че искате да сгъстите малко повече - добавете по-голямо количество киноа.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар