Шарена селска туршия без варене
Пестрое деревенское соленье без варки
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Шарена селска туршия без варене

Шарена селска туршия без варене

Шарена селска туршия без варене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
18/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Толкова вкусна туршийка си спретнахме, че няма как да не я споделим с вас"

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 1 - 2 зелки
  • моркови - 10 бр.
  • зелени домати - 10 бр.
  • целина
  • карфиол - 1 малка глава
  • червени чушки - 2 - 3 големи
  • марината
  • винен оцет - до чертата
  • сол - 2. 5 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • аспирин - 3 бр.
  • гореща вода - до горния ръб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените зеленчуци се нарязват на едро и объркват в голяма тава.

Напълниха се 2 големи и 2 малки буркана с винт. В малките буркани на дъното сложих оцет до чертата, по 2 аспирина, по 1 с.л. сол и 1 с.л. захар.

Пълнят се с нарязан зеленчук, притискате го и пълните до горния ръб с гореща вода, като първо се сипва един черпак и се облива бурканът, после се допълва догоре и затваряте с капачка.

За големите ползвах по 3 аспирина, 2 с.л. сол, 3 с.л.захар, зърна черен пипер, оцет - малко под чертата.

Натъпчете догоре с зеленчуци, притиснете и заливате с гореща вода до горния ръб.

Затворените буркани с туршия се разклащат малко и оставяте с капачката надолу докато се охладят.

За 2-3 дни се разклаща и това е. Съхранявате селската туршия на хладно!

Шарената селска туршия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: