Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Добруджански мекици със сода

Добруджански мекици със сода

Баш МайстораБаш Майстора
Новак
2325164
Добруджански мекици със сода
Снимка: Баш Майстора
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Содени мекички от добруджанския край Толкова са вкусни, че изчезват за секунди!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • яйцa - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - около 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко с яйцата, хлебната сода, захарта, оцета и олиото се разбъркват добре.

Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се изсипват останалите течни съставки.

Омесва се средно твърдо тесто, което се намазва с олио.

От тестото се взема малко с намазнени ръце, опъва се до получаване формата на мекица, и се поставя в силно сгорещено олио, за да се изпържи.

Консумират се със сирене или се поръсват се с пудра захар или сладко.

Добруджанските мекици със сода са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: