Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бяло месо от пиле с гъбен сос

Бяло месо от пиле с гъбен сос

Бяло месо от пиле с гъбен сос1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ще се учудите колко е сочно това бяло пилешко месо в компанията на гъбения сос"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 800 г
  • гъби - 300 г
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • черен пипер - 1 щип.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пилешките гърди, за да ги изтъните, и ги запържете в тиган с малко масло. Сложете капака и ги сгответе до готовност.

Почистените и нарязани на филийки гъби запържете леко в тиган с масло.

За соса запържете брашното в 3 с.л. масло и след като добие по-кафеникав цвят, го разредете с млякото при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

Овкусете соса с горчицата, както и с подправки по избор - магданоз, мащерка или копър.

Поднесете порция пилешко, гарнирано с гъби и полято със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: