Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Сочен ориз с пилешко и зеленчуци

Сочен ориз с пилешко и зеленчуци

Сочен ориз с пилешко и зеленчуци
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ох, прииска ни се да обядваме втори път...Страхотна селска гозба с ориз, домати и пиленце - ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 70 г
  • черен пипер - 1 ч.л.на зърна
  • универсална подправка - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • пилешки бульон - 3.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на едри кубчета.

Сварете ги в подсолена вода с няколко зърна черен пипер за около 30 минути.

Нарежете лука, моркова и магданоза на дребно, а тиквичките и доматите - на по-едри кубчета.

В тавата, в която ще готвите ястието, сложете измития и отцеден от водата ориз.

Добавете нарязаните зеленчуци, поръсете с черен пипер, зеленчукова подправка и олио.

Разбъркайте добре ориза с домати и подредете късчетата пилешко месо.

Залейте пилето с ориз с пилешкия бульон и го сложете в загрята фурна на 220 °C за около 45 минути.

Така приготвен този ориз с пилешко и зеленчуци става много сочен и вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: