Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с домати и аншоа

Пица с домати и аншоа

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пица с домати и аншоа
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Потопете се в магията на Италия с тази невероятна пица! Готовите ли сте да я опитате?"

Необходими Продукти

  • Тесто за пица
  • пшенично грис брашно - 600 г Semola
  • брашно - 400 г бяло
  • сол - 30 г
  • вода - 500 мл хладка (приблизително)
  • зехтин - 50 мл екстра върджин
  • мая - (12, 5 г) прясна
  • захар - 1 равна с.л. кристална
  • Плънка
  • домати - 4 брой, за салата
  • аншоа - 8 филета, в масло (обезсолено)
  • моцарела - 400 г
  • зехтин - Екстра върджин, вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - сух, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пицата с аншоа е класика, която всички харесват. Готови ли сте да я опитате!

Основно тесто за пица е по рецепта, в която се използват два вида брашно - едното е грис брашно, но не грис, какъвто ние ползваме, а по-ситно смляно брашно специално за макаронени изделия.

Започваме да смесваме двете брашна и добавяме захарта. Докато планетарният миксер меси, добавяме маята, разтворена в 200 мл топла вода и докато куката на планетарния миксер продължава да работи, на бавни обороти, добавяме екстра върджин зехтина наведнъж.

Едва накрая ще добавим солта, също разтворена в 300 мл вода, която сме отделили. Ще месим тестото, докато стане добре хомогенно и еластично. След първата фаза на обработка, оставяме тестото да втаса за около половин час, покрито с кърпа, на място без течение.

След първото втасване вземаме тестото за пица и го разделяме на топки по около 240 грама и ги слагаме отново да втасат за около 90 минути. Ето че сме готови за приготвянето на пицата, разточваме тестото с точилка по наш вкус.

След като се получи тестото за пица, разточваме на кръгче - тънко, ако обичате хрупкава пица или по-дебело за по-мека и сочна пица, подправете с моцарела, нарязана на парчета, (добре отцедени) резени пресен домат и филета аншоа (обезсолени).

Подредете подправките равномерно, така че с всяка хапка да усещате, че вкусът е равномерно разпределен.

Печем всяка пица с риба на 200-220 градуса и я оставяме да се готви до златисто кафяво, току-що извадена от фурната, добавяме черния пипер, прясно смлян, сушения риган и струйка екстра върджин зехтин. Веднага сервираме гореща на масата!

Пица с домати и аншоа - експлозия от вкусове и наслада за небцето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: