Начин на приготвяне
Обелете крушите и нарежете на кубчета. Сложете крушите в намазнена тава заедно с ароматните подправки, захарта и лимоновия сок и разбъркайте добре.
Загрейте фурната на 200°C. Останалата захар се омесва на трохи с брашното и размекнатото масло. Маслените трохи се оформят най-добре с ръце.
Сега изсипете крамбъла върху крушите в тавичка. Печете сладкиша с круши в средата на предварително загрятата фурна за 25 минути. Отгоре се поръсват люспите бадеми и се пекат още 10-15 минути.
Веднага след като плодовата торта е готова (стик тест), я извадете от фурната и я оставете да изстине.
Преди сервиране се поръсва с пудра захар. Насладете се на този плодов крамбъл а вромат на круши и масло!
Украсете с щипка канела и сервирайте още топло с пудра захар!
Бързо приготвен и просто вкусен есенен крамбъл с круши - бита сметана или ванилов сладолед вървят добре с него.
Насладете се!