Ябълков сладкиш с карамелена заливка

14/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 907
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при непрекъснато бъркане към яйчната смес. По желание може да добавите капки ванилова есенция.

Изсипете сместа в намаслена тава. Отгоре наредете ябълките, предварително почистени, обелени, нарязани и оваляни в канелата и какаото. Печете сладкиша в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.

Сложете втората чаша захар да се карамелизира в съд на котлона. След това отстранете от огъня и към получилия се карамел добавете маслото, меда, предварително разбитите 2 бр. яйца и счуканите орехи. Сместа се връща обратно на котлона и и се разбърква добре. Залейте с горещата смес сладкиша.

Оставете за около час да стегне и поднесете. подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Екатерина
Екатерина
04.05.2014 14:50
Много вкусен и лесен за правене сладкиш.Семейството и приятелите ми са възхитени и постоянно ме карат да им го приготвям.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв