Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с карамелена заливка

Ябълков сладкиш с карамелена заливка

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Ябълков сладкиш с карамелена заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • ябълки - 3 бр.
  • канела - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • За заливката
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при непрекъснато бъркане към яйчната смес. По желание може да добавите капки ванилова есенция.

Изсипете сместа в намаслена тава. Отгоре наредете ябълките, предварително почистени, обелени, нарязани и оваляни в канелата и какаото. Печете сладкиша в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.

Сложете втората чаша захар да се карамелизира в съд на котлона. След това отстранете от огъня и към получилия се карамел добавете маслото, меда, предварително разбитите 2 бр. яйца и счуканите орехи. Сместа се връща обратно на котлона и и се разбърква добре. Залейте с горещата смес сладкиша.

Оставете за около час да стегне и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Екатерина
Екатерина
Много вкусен и лесен за правене сладкиш.Семейството и приятелите ми са възхитени и постоянно ме карат да им го приготвям.
04.05.2014 14:50
1