Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ароматна пица с горски гъби, моцарела и колбас

Ароматна пица с горски гъби, моцарела и колбас

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Ароматна пица с горски гъби, моцарела и колбас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ароматна пица с горски гъби, моцарела и колбас - първо, необходимо е да бъдете изядена с очите и след това да преминете към насладата от вкус и аромат."

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г тип 500
  • брашно манитоба - 200 г
  • топла вода - 300 г
  • суха мая - 7 г активна
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • Плънка
  • доматено пюре - 300 г или пресни чери доматки
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка - на вкус
  • горски гъби - 500 г манатарки, горска печурка и др.
  • шалот - 1 глава
  • колбас - 100 г сушен, нарязан
  • моцарела - 250 г
  • зехтин - около 5 с.л. на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера се смесват 100 г брашно тип 500, предварително смесено с маята, меда и 150 г вода.

Покрийте купата с капак или стреч фолио и оставете да втаса в изключена фурна на запалена лампа за около час и половина.

След изтичане на времето добавете останалото предварително пресято брашно, останалата вода, солта.

Оставете да подейства около 5 минути и след това замесете тестото с помощта на малко брашно.

Оформете топка, сложете я в купа и покрийте със стреч фолио или капак, ако има такъв.

Оставете да втаса около час и половина в изключена фурна на включена лампа.

Докато втасва, почистете горските гъбите (манатарки или горска печурка), нарежете ги на филийки и накълцайте шалот. Загрейте зехтин в тиган и запържете шалота на среден огън.

Добавете гъбите и продължете да запържвате, като разбърквате за около 10 минути. Ако ви харесва повече чесън, заменете шалота с една скилидка чесън. Подправете със сол и черен пипер.

Подправете доматеното пюре със сол, черен пипер, около една супена лъжица риган и две супени лъжици зехтин екстра върджин. Ако ползвате чери доматки, нарежете ги на колелца и разпределете върху сочната пица.

Постелете лист или два с хартия за печене, в зависимост от това, което имате у дома, вземете тестото и го разстелете директно върху листа за печене или върху работна повърхност.

Оставете да втаса отново за 1 час, винаги в изключена фурна с включена лампа.

Загрейте фурната до 250°C, разпределете доматената смес отгоре и гответе за около 15 минути.

Извадете тавата с пицата с гъби от фурната, разпределете също предварително задушените гъби и резени салам, нарязаната моцарела и отново запечете за около 2 минути, не повече!

Извадете от фурната, сложете върху дъска за рязане. Сервирайте още гореща и се насладете на изключително изкушаваща и вкусна пица с ароматни горски гъби.

Първо е необходимо да бъдете изядена с очите и след това да преминете към насладата от вкус и аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: