Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Люто печено пиле с червен пипер и испански ориз

Люто печено пиле с червен пипер и испански ориз

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Люто печено пиле с червен пипер и испански ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лимонов сок - 80 мл.
  • зехтин - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • риган - 2 ч.л. сух
  • люти чушки - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • пилешко месо - 800 г от бутче
  • доматена салца - 110 г
  • За испанския ориз
  • зехтин - 1 с.л.
  • зелен лук - 4 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1 бр. червена
  • царевица - 125 г от консерва
  • ориз - 450 г дългозърнест бял
  • маслини - 40 г зелени без костилки
  • кориандър - 1/4 ч.ч. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесвате лимоновия сок, зехтина, червения пипер, чушките, чесъна и пилето в голяма купа и подправяте. След това увивате месото във фолио и изпичате на грил или на барбекю, докато стане кафяво.

За да приготвите ориза, първо, загрявате зехтин в голям тиган. Запържвате лука, чесъна, чушките и царевицата и бъркате, докато зеленчуците омекнат. Добавете сварения ориз и бъркайте около 5 минути. Добавете маслините и кориандъра и подправете на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: