Начин на приготвяне
Извадете месцата на стайна температура за около половин час като по желание натриете всяко каренце с малко черен пипер (за тази рецепта ползвайте по-дебели пържолки от контрафиле, за да са сочни и да доминират над хамона, тъй като в противен случай неговият по- силен вкус и соленост ще грабнат главната роля).
Махнете външните люспи на скилидките чесън като оставите по-твърдата обвивка. Смачкайте ги с натиск на дланта или с широката част на ножа.
Загрейте зейтина на умерен огън и запържете чесъна докато пусне аромата си. След това може да извадите скилидките, а ако са по-големи може да ги оставите.
Увеличете огъня и сложете пържолките да се изпекат до златисто от двете страни.
Правилото е да се запечатат хубаво на по-силния огън, за да запазят соковете си. Контрафилето не трябва да се готви дълго защото става сухо.
Извадете месото и го разпределете в чинии за сервиране заедно със омекналите скилидки чесън. Поръсете с малко сол и зехтин и сложете парченце ароматно манчего върху всяко каре.
По най-бързия начин запечете на тигана слайсовете хамон за по няколко секунди от всяка страна. Ще останете очаровани колко вкусен става хамона по този начин, така той отпуска аромата и засилва вкуса си. Освен това някак става по- солен, затова не посолявайте обилно месото преди това.
Другото важно е да имате предвид, че за такава кратка термична обработка е подходящ само Хамон Серано, а не Иберико или Де Себо.
Сложете слайсовете върху месото и сиренето, украсете с ароматен босилек и поднесете веднага. Консумира се докато е топло!
Чудните свински каренца с хамон са готови.
Коментари