Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки без втасване

Милинки без втасване

Милинки без втасване
Снимка: станимира караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Тези милинки стават страхотни и без втасване"

Необходими Продукти

  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • топла вода - 250 мл
  • олио - 200 г и масло общо
  • сирене - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода разтваряме маята заедно със захарта и 4 с.л. брашно. Оставя се да шупне (да се появят балончета).

В голяма купа слагаме брашното, като от него отделям 2 с.л., солта, правим кладенче по средата и прибавяме предварително разбити яйца, като оставяме единия жълтък.

Меси се меко тесто, ако много лепне по ръцете, се намазняват.

Оставяме тестото само да почине за 10 мин. И започваме да късаме малки топчета, които потапяме в мазнината и редим в предварително намазнена тава.

Натрошаваме сиренето и го разбъркване с жълтъка, ръсим между приготвените милинки.

Мажем ги с каша от 2 с.л. брашно, останалата мазнина и щипка сол.

Милинките без втасване се пекат на 180°C за около 30 мин в незагрята предварително фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#246822
Потребител#246822
А извинете колко брашно ?
06.06.2020 08:31