Начин на приготвяне
В топла вода разтваряме маята заедно със захарта и 4 с.л. брашно. Оставя се да шупне (да се появят балончета).
В голяма купа слагаме брашното, като от него отделям 2 с.л., солта, правим кладенче по средата и прибавяме предварително разбити яйца, като оставяме единия жълтък.
Меси се меко тесто, ако много лепне по ръцете, се намазняват.
Оставяме тестото само да почине за 10 мин. И започваме да късаме малки топчета, които потапяме в мазнината и редим в предварително намазнена тава.
Натрошаваме сиренето и го разбъркване с жълтъка, ръсим между приготвените милинки.
Мажем ги с каша от 2 с.л. брашно, останалата мазнина и щипка сол.
Милинките без втасване се пекат на 180°C за около 30 мин в незагрята предварително фурна.
Коментари