Начин на приготвяне
Бележка: Моята чаша е от 200 мл
В тази последователност, в която са написани продуктите, смесвам. Разбивам първо с вилица, а след това при добавяне на брашното, бъркам с лъжица.
Когато се сгъсти тестото, че да пада бавно от лъжицата, е готово. Пържим веднага в сгорещено олио на средна степен на котлона.
Извинявам се, че не смогнах да снимам тестото преди пържене, но даже и да не е точната гъстота ще имате успешни мекици.
Това е содено тесто. Ако не искате да си цапате ръцете, можете да гребвате с лъжичка, първо потопена в олио и след това в тестото. Ако ви е мокра лъжицата, ще пръска много олиото.
Мързеливи мекици без втасване поднасяме още топлички с пудра захар, едросмляна лютеница, сиренце, мед, сладко от смокини или др.
Коментари