Начин на приготвяне
В хладката вода поставяме маята, захарта и малко брашно, разбъркваме на кашичка и оставяме да шупне.
В друг съд пресяваме брашното със солта, разбиваме яйцата и тях прибавяме към маята, водата и замесваме тестото.
След като е готово тестото го разделяме на 4 части. Всяка топка разточваме на кора, намазваме с масло и поръсваме с натрошено сирене. Навиваме на руло.
В тавичка подреждаме готовите навити кори. Преди да изпечем намазваме с разбития жълтък, който оставихме.
Слагаме да печем в незагрята предварително фурна. Печем само отдолу на 170 градуса около 30 минути.
Тутманикът бухва докато се пече.
След като го извадим се напръсква с малко вода и покрива с кърпа.