Крем Брюле с канела

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
24/03/2014
"Щипка канела и любимият на всички Крем-брюле разкрива своя богат и наситен вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 656
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на тел разбийте жълтъците и захарта в голяма купа, докато станат на крем.

В тенджера на средна температура разбъркайте 1 литър от млякото с лимоновата кора и канелата. Когато заври, веднага го махнете от огъня. Пасирайте сместа и накрая я прибавете към жълтъците.

Разбъркайте добре царевичното брашно с останалото мляко и също го добавете към другата смес.

Върнете на котлона и разбърквайте, докато заври и се сгъсти.

Налейте сместа в съд за пай, покрийте я и я оставете за поне 4 часа в хладилник.

Преди да поднесете, поръсете с допълнителното количество пудра захар и го сложете да се изпече на грил, докато захарта се карамелизира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар