Крем Брюле с канела

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Крем Брюле с канела1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Щипка канела и любимият на всички Крем-брюле разкрива своя богат и наситен вкус"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 8 бр.
  • пудра захар - 220 г
  • прясно мляко - 1.125 л.
  • лимони - 2 ч.л. кора
  • канела - 1 бр. пръчица
  • царевично брашно - 75 г
  • пудра захар - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на тел разбийте жълтъците и захарта в голяма купа, докато станат на крем.

В тенджера на средна температура разбъркайте 1 литър от млякото с лимоновата кора и канелата. Когато заври, веднага го махнете от огъня. Пасирайте сместа и накрая я прибавете към жълтъците.

Разбъркайте добре царевичното брашно с останалото мляко и също го добавете към другата смес.

Върнете на котлона и разбърквайте, докато заври и се сгъсти.

Налейте сместа в съд за пай, покрийте я и я оставете за поне 4 часа в хладилник.

Преди да поднесете, поръсете с допълнителното количество пудра захар и го сложете да се изпече на грил, докато захарта се карамелизира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: