Начин на приготвяне
Сварете 1 кг картофи, намачкайте ги на пюре с маслото, прясното мляко и щипка сол.
Нарежете две глави лук, два моркова и запържете с 1 с.л. олио.
Добавете 500 г кайма към лука и морковите, както и подправките 1 ч.л. чубрица, щипка черен пипер, щипка кимион, 1 с.л. пушен червен пипер и 1 ч.л. сол.
Сложете запържената кайма и зеленчуци в тавичка и загладете сместа, след това направете същото и с картофеното пюре.
Сложете отгоре нарязан кашкавал. Печете вкусния овчарски пай 30 минути на 220°C в предварително загрята фурна.
Може да сложите пресен магданоз за украса на вашия страхотен овчарски пай.
Бон Апети!