Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Канапе с пилешко и млечен сос

Канапе с пилешко и млечен сос

Канапе с пилешко и млечен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сервираме канапе с пилешко и млечен сос, като слагаме филийка, върху нея пилешкото месо и заливаме със сосче. И да ви е вкусно!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • хляб - 6 филии
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - за овалване
  • универсална подправка - за ястия и супи на пикантина
  • черен пипер
  • За соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л. (маргарин)
  • вода - на око (докато се постигне желаната гъстота)
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно разрязваме пилешкото филе на тънки филии - трябва да станат 6 бр. Начукваме ги, за да станат тънки, като внимаваме да не се разкъсат.

Овкусяваме всяко парче с пикантина и черен пипер.

Разбиваме яйцата с малко сол. Овалваме, първо, в брашно, после в яйце и пържим в сгорещено олио.

Потапяме и хляба в яйцата и го пържим.

За соса загряваме малко олио с масло (или маргарин).

Разбиваме си млякото с брашното и малко вода и го сипваме. Слагаме черен пипер и пикантина, докато стане по наш вкус. Оставяме да поври малко и махаме от котлона.

Сервираме канапе с пилешко и млечен сос, като слагаме филийка, върху нея пилешкото месо и заливаме със сосче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: