Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Боб с пушено рагу в гювеч на фурна

Боб с пушено рагу в гювеч на фурна

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Боб с пушено рагу в гювеч на фурна
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4
"Сервираме боба с пушено рагу в гювеч на фурна с люто чушле."

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • пушено свинско рагу - 1 кг
  • червен пипер - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 суха червена
  • джоджен
  • чубрица
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта в съд с вода.

На другия ден се измива и се прехвърля в глинен съд - гювеч.

Добавя се нарязан лук, морков, сол, олиото, подправките, брашното, разбърквам и заливам с два литра вода.

И слагам рагуто на парчета, предварително измити. Затварям капака и слагам студения съд в студена фурна. Това е важно, да не се спука гювечът.

Включвам фурната на 200 °C и така постепенно се стига до желаната температура.

Когато това стане, намалявам на 180 °C и довършвам готвенето.

Общо времето за готвене на боба със свинско е 3 часа.

Сервираме боба с пушено рагу в гювеч на фурна с люто чушле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: