Начин на приготвяне
Овкусете свинските флейки с черен пипер и малко кимион.
Загрейте 4 с.л. олио на силен огън и запечатайте местата от всички страни до златисто и ги извадете в чиния.
В същата мазнина + още 2 лъжици олио запържете накълцаните зеленчуци. Аз лично смилам лука с домата, целината, чушките и чесъна. Моркова настъргвам, пащърнака режа на много ситни кубчета. Към свинското с ориз могат да се добавят и други зеленчуци - например грах.
Идва ред на ориза. Първо, измийте го добре, за да падне нишестето от него, а след това го сложете при готовите зеленчуци, да се позапържи и той.
Прехвърлете всичко в тавичка, посолете, овкусете с чубрица и налейте топла вода според пропорцията, която изисква оризът, който използвате. Подредете свинските флейки отгоре като посолите и тях лекичко (те трябва да са покрити повече от половината с течност).
Пъхнете тавата в загрята на 220 °C фурна и печете, докато оризът поеме бульона и месцето хване хубав загар.
Поднесете ориз със зеленчуци и свински флейки с прясно накълцан зелен лук.
Добър апетит!
Коментари