Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Хляб без мляко и яйца (по рецепта на Юлия)

Хляб без мляко и яйца (по рецепта на Юлия)

Хляб без мляко и яйца (по рецепта на Юлия)
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Същинско пухкаво чудо само с малко брашно вода и мая - това е най-лесният хляб без мляко и яйца"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл. топла
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • олио - 2 с.л.
  • пшенично брашно - 350 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си изсипваме топлата вода.

Към нея прибавяме захарта и сухата мая.

Всичко това разбъркваме с дървена лъжица.

Прибавяме и олиото и отново разбъркваме добре.

Отмерваме си брашното и към него добавяме солта.

Към топлата вода, захарта и маята добавяме цялото количество брашно и започваме да месим.

Оформяме си тесто, което поставяме в съда, където ще печем, а преди това поставяме хартия за печене.

Завиваме с кърпа и оставяме за 20 минути.

След като махнем кърпата, намазваме белия хляб с вода и поръсваме с брашно.

По средата си правим голям разрез и поставяме домашния хляб в печката, която сме нагласили на 180 °C .

Печем хляба без мляко и яйца за около 25-30 минути .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: