Начин на приготвяне
В дълбок съд си изсипваме топлата вода.
Към нея прибавяме захарта и сухата мая.
Всичко това разбъркваме с дървена лъжица.
Прибавяме и олиото и отново разбъркваме добре.
Отмерваме си брашното и към него добавяме солта.
Към топлата вода, захарта и маята добавяме цялото количество брашно и започваме да месим.
Оформяме си тесто, което поставяме в съда, където ще печем, а преди това поставяме хартия за печене.
Завиваме с кърпа и оставяме за 20 минути.
След като махнем кърпата, намазваме белия хляб с вода и поръсваме с брашно.
По средата си правим голям разрез и поставяме домашния хляб в печката, която сме нагласили на 180 °C .
Печем хляба без мляко и яйца за около 25-30 минути .