Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус за торта

Шоколадов мус за торта

Шоколадов мус за торта4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
"Това количество шоколадов мус е достатъчно за торта с три блата с диаметър 28 см."

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г за готвене мин. 52% какао
  • млечен шоколад - 100 г
  • сметана - 500 мл течна
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този невероятен шоколадов мус за торта загрейте 250 мл от сметаната до степен на завиране. Махнете от котлона и начупете вътре шоколадите. Оставете за минута-две, след което разбъркайте с шпатула, докато шоколадът се разтопи напълно.

Оставете шоколадовата смес, да се охлади до стайна температура, като разбърквате периодично.

В друг съд сложете маскарпонето и пудрата захар и разбъркайте до гладък крем.

Прибавяте охладения шоколадов крем към маскарпонето на части, като разбърквате.

Останалата 250 мл от сметаната разбийте с миксер на високи обороти до меки връхчета.

Започнете да прибавят от нея към шоколадовата смес, бъркайки с шпатула.

Получава се много въздушен шоколадов мус, подходящ за различни шоколадови торти.

С този мус може да направите бисквитена или бишкотена торта. Предварително потопете бисквитите или бишкотите в затоплено прясно мляко.

Мусът е подходящ също за шоколадови или ванилови блатове, които е добре да сиропирате, ако харесвате по-сочни торти.

Това количество шоколадов мус е достатъчно за торта с три блата с диаметър 28 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: