Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Вкусни лозови сарми с ориз

Вкусни лозови сарми с ориз

Вкусни лозови сарми с ориз
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусни и ароматни лозови сармички Поднесете ги с кисело мляко и се насладете"

Необходими Продукти

  • плънка
  • ориз - 2 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава жълт
  • лук - 1 глава - червен
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • още
  • лозови листа
  • олио - 2 с.л. за поливане
  • картофи - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч. ч. = 150 мл

Днес ви предлагам моята рецепта за лозови сармички.

Ползвах бланширани и замразени лозови листа, които само размразих.

За плънката, която не се запържва, нарязах на ситно 2 глави лук, жълт и червен, настъргах моркова а домата обелих и нарязах на дребни кубчета.

Сложих зеленчуците в купа и прибавих към тях ориза, всички подправки и олиото.

Разбърках с лъжица и започнах да оформям сармите.

Намазах дъното на тенджерата с олио и наредих резени картоф, които да покрият изцяло дъното.

Върху картофите наредих сармите и полях с малко олио.

Поставих чиния, която да притиска сармите и налях 4 ч. ч. гореща вода.

Сложих тенджерата на котлона и варих на слаб котлон около 40 минути, докато водата се абсорбира.

Сервирах моите вкусни лозови сармички с некомо резена картоф и лъжица домашно кисело мляко.

Вкусните лозови сармички с ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: