Начин на приготвяне
В купа смесете продуктите, като ги добавяте последователно овесените ядки, пресятото брашно, бакпулвера, канелата, ванилията, разбъркайте добре.
Прибавете олиото, яйцето и захарта, разбъркайте отново. Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета, залейте ги с лимоновия сок, разбъркайте и прибавете ги към сместа, отново разбъркайте. Нарежете ядките и ги прибавете към сместа и разбъркайте сместа много добре.
Постелете на дъното на форма за торта с диаметър – 20 см, намажете с олио и разпределете сместа в нея, като притискате и заравнявате с лъжица.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 20 минути, до суха клечка.
Готовия и охладен ябълков сладкиш преместете в подходяща чиния и намажете обилно с течен шоколад.
Ябълковият сладкиш с овесени ядки и течен шоколад е готов.