Начин на приготвяне
В подходяща тенджера се сипва вода, която трябва да заври.
Щом кипне, се намалява котлонът и се чукват едно по едно яйцата - много внимателно и от ниско. Може да се чукват в черпак и така да се пускат в леко врящата вода или както аз направих - сложих ги в силиконови форми.
Внимавайте яйцата да не залепнат за дъното или едно за друго. Варете яйцата до желаната твърдост на жълтъка.
Загрява се олиото на котлона, прибавя се червеният пипер, разбърква се за кратко, за да не загори. Чесънът се пресова или нарязва на ситно.
В чинии натрошете по малко сирене, сложете няколко с.л. кисело мляко, отгоре отново натрошете сирене и върху него сложете пошираните яйца и залейте със запърженото олио.
Вкусните яйца по панагюрски са готови.