Начин на приготвяне
В дълбока купа разбийте белтъците на пяна.
Печената тиква намачкайте с вилица и след това добавете един по един претеглени на кухненска везна всички останали продукти при белтъците.
Разбъркайте сместа с лъжица много добре.
Оставете получената смес за около 15-20 минути, за да поемат овесените трици.
Сложете лепкавото тесто в плик и изрежете едното крайче. Предлагам ви по-бързия вариант, но ако искате да оформите гризините по-добре използвайте шприц.
Застелете квадратна плитка тава с хартия за печене и шприцовайте пръчици (или друга форма).
Поръсете гризините с ленено семе и прясно смляна направо от мелничка хималайска сол.
Печете гризините с тиква в предварително загрята на 170 градуса фурна на вентилатор до порозовяване.
Грамажите на вложените продукти в рецептата са съобразени със Зоната и общо са 6БПВМ
Да Ви е вкусно!