Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука, чесъна и праза и запържваме в олио до златисто.
Добавяме гъбите и пържим, докато и те се задушат.
Добавяме картофите, нарязани на кубчета, подправките и доливаме с горещ бульон или вода.
След като картофите се сварят, добавяме и натрошените кестени, без 4-5, които оставяме за декорация при сервиране.
След като всичко покъкри около 5 мин, изсипваме супата от кестени в блендер и разбиваме до гладкост.
Връщаме готовата гъбена кремсупа на котлона и оставяме за още 5-10 мин.
Накрая добавяме и сметаната.
Отстраняваме от котлона. Поднасяме с още малко сметана и натрошени парчета кестени тази перфектна супа от кестени и манатарки.
Коментари