Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пуешка супа»Бистра пуешка супа с фиде и картофи

Бистра пуешка супа с фиде и картофи

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Бистра пуешка супа с фиде и картофи
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Пуешка зеленчукова супа за душата - ароматна, вкусна пъстра!"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • моркови - 5 бр.
  • фиде - 4 бр. снобчета
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • универсална подправка - 3 с.л. за телешко варено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешка зеленчукова супа, която е много вкусна и пъстра. Ако сте почитатели на бистрите чорби, ще ви допадне и този вариант.

Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре.

Слагат се в дълбока тенджера.

Прибавя се дафиновият лист и се заливат със студена вода.

Сваряват се за 1 ч., като периодично водата се отпенва, като се внимава да се не извади дафиновият лист.

След като бутчетата се сварят, свалят се котлона и се изваждат от бульона.

Оставят се да изстинат, след което кожата се премахва и бутчетата се обезкостяват много добре, като се премахват всички костици от месото.

Обезкостеното месо се нарязва на средни парчета.

Бульонът, в който се сварени бутчетата, се прецежда и отново се изсипва в тенджерата.

Прибавя се обезкостеното и нарязано пуешко месо и се оставя да заври.

След като заври, се прибавя обелените, измити и нарязана на средни парчета картофи.

Морковите се обелват, измиват, нарязват на едро, след което се прибавят към картофите.

След като заври отново, се прибавя сола, олиото и подправката за ястието телешко варено.

Оставя се да ври 30 мин., след което се прибавя натрошеното фиде и почистеният, измит и нарязаният на ситно магданоз.

Котлонът се изключва, като тенджерата с пуешка супа се оставя 30 мин. на котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: