Начин на приготвяне
За тази есенна запеканка гъбите се нарязват на едро, лукът - на дребно, а чесънът на ситно. Карфиолът се разделя на малки розички, не по-големи от орех. Спанакът се измива и накъсва. Тофуто се нарязва на кубчета. Кашкавалът се настъргва.
В сгорещено олио се запържват лукът и гъбите. Като поомекнат и променят цвета си, се добавя чесънът, поръсва се с мащерка и кимион на вкус.
Малко след това се изсипва всичкият карфиол и без да се разбърква, се похлупва. Оставя се на средно силен котлон, за да омекне карфиолът от парата.
Около 10 минути след това се разбърква и се добавя и всичкият спанак и процедурата се повтаря. След няколко минути се разбърква, за да може да омекне навсякъде. Овкусява се с универсалната подправка, сол и черен пипер на вкус и се прибавя царевицата и пармезанът.
Всичко това се изсипва в тава.
Разбиват се леко яйцата и се смесват със сметаната. Сместа се изсипва при зеленчуците и се разбърква добре апетитният карфиол на фурна.
Добавят се кубчетата тофу и парченца топено сирене.
Отгоре сочната запеканка се поръсва с кашкавал и се слага да се запече на 180 °C около 20 минути.
Бон Апети с моята запеканка с карфиол и кладница!