Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Запеканка с карфиол и кладница

Запеканка с карфиол и кладница

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Запеканка с карфиол и кладница
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Ароматна комбинация между карфиол, спанак и гъби за една по-полезна и вкусна вечеря"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • кладница - 500 г
  • спанак - 200 г
  • тофу - 200 г
  • замразена царевица - около 100 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - до 150 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • пармезан - 50 г
  • топено сирене - около 50 г
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • сол
  • кимион
  • мащерка
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази есенна запеканка гъбите се нарязват на едро, лукът - на дребно, а чесънът на ситно. Карфиолът се разделя на малки розички, не по-големи от орех. Спанакът се измива и накъсва. Тофуто се нарязва на кубчета. Кашкавалът се настъргва.

В сгорещено олио се запържват лукът и гъбите. Като поомекнат и променят цвета си, се добавя чесънът, поръсва се с мащерка и кимион на вкус.

Малко след това се изсипва всичкият карфиол и без да се разбърква, се похлупва. Оставя се на средно силен котлон, за да омекне карфиолът от парата.

Около 10 минути след това се разбърква и се добавя и всичкият спанак и процедурата се повтаря. След няколко минути се разбърква, за да може да омекне навсякъде. Овкусява се с универсалната подправка, сол и черен пипер на вкус и се прибавя царевицата и пармезанът.

Всичко това се изсипва в тава.

Разбиват се леко яйцата и се смесват със сметаната. Сместа се изсипва при зеленчуците и се разбърква добре апетитният карфиол на фурна.

Добавят се кубчетата тофу и парченца топено сирене.

Отгоре сочната запеканка се поръсва с кашкавал и се слага да се запече на 180 °C около 20 минути.

Бон Апети с моята запеканка с карфиол и кладница!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: