Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Азиатски нудли с телешко и кашу

Азиатски нудли с телешко и кашу

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Азиатски нудли с телешко и кашу
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Някой да ни каже как е на китайски Мамма миа..."

Необходими Продукти

  • нудли - 125 г за уок
  • телешко месо - 200 г нарязано на много тънко
  • кашу - 50 г
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • лук - 1/2 глава стар
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 малко пръстче
  • моркови - 1 голям нарязан на лентички
  • соев сос - 3 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • сусамово олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за азиатски нудли с телешко и кашу е подходящо да се използва дълбок тиган тип уок.

В сусамово олио запържваме месото.

Ако е нарязано наистина на тънко, буквално за няколко минути е готово.Ако искате да е по-златисто, може предварително да го оваляте в брашно.

Изваждаме месото от тигана и на негово място запържваме чесъна, стария лук, джинджифила и половината от зеления лук. За кратко запържваме и кашуто.

Добавяме моркова, колкото да мине през тигана. Връщаме месото към останалите продукти в тигана и добавяме вече сварените нудли.

Заливаме със смес от соевия сос, соса Уорчестър и малко сусамово олио, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркваме за кратко, колкото да сме смесят всички компоненти, отстраняваме от котлона и поръсваме с останалия зелен лук.

Можем да добавим още соев сос при поднасяне пастата с телешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: