Начин на приготвяне
В дълбока купа чупим яйцата и ги разбиваме леко с вилица. В друга купа слагаме млякото и содата и разбъркваме, докато не почне да шупва.
След това прибавяме млякото към яйцата, като отново разбъркваме добре с вилица.
Подготвяме си сиренето в чиния или купичка (натрошаваме го преди или по време на приготвянето на баницата) .
Взимаме си по дълбока тава и я поръсваме с малко олио. Разстиламе си корите на плот или маса, като всяка една мажем с олио, поръсваме с яйчената смес и поръсваме със сирене.
Навиваме я на руло и нареждаме в тавата, докато свършат корите. Ако е останала смес, поръсваме с нея навитата баница и поръсваме с още малко олио.
Печем във фурната на 180 °C с вентилатор, като включваме фурната, след като сме сложили баницата вътре.
След като се изпече много сочната вита баница с кръгли кори (може би около 30-40 минути), се изважда от фурната, маже се веднага с масло и покрива с кърпа, за да остане мека коричката.
Коментари