Гъбена супа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
20/03/2014
"Най-важното при приготвянето на гъбена супа е да внимавате какви гъби ползвате, останалото са подробности!"
Приготвяне4 мин.
Готвене35 мин.
Общо39 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 909
  • Преглеждания за месеца931
  • Преглеждания за седмицата172
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • бульон - 1, 2 л, зеленчуков
  • хляб - 140 г
  • лук - 1/2 глава, на ситно
  • магданоз - 3 стръка, на ситно
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка, пресована
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • гъби - 650 г едри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуковият бульон се оставя да заври. Хлябът се накисва в студена вода.

Лукът и чесънът се запържват, добавят се гъбите и магданозът. Хлябът се изстисква добре от водата и се прибавя към гъбите.

Добавя се зеленчуковият бульон и и индийското орехче. Оставя се да заври за 15-20 мин., след което гъбената супа се пасира леко по желание.

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
27.72 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар