Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Тирамису кейк - сочен и пухкав

Тирамису кейк - сочен и пухкав

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Тирамису кейк - сочен и пухкав
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Тирамису кейк е най-сочният и най-пухкавият, който някога ще опитате. Рецептата е супер бърза и лесна. Пожелавам ви забавно печене!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • сметана - 200 мл за разбиване
  • олио - 50 мл
  • универсално брашно - 280 г
  • бакпулвер - 1 опаковка
  • какао - 20 г
  • кафе - 2 ч.л. (разтворимо кафе) + 2 с.л. вода или мляко
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тирамису кейк е най-сочният и най-пухкавият, който някога ще опитате. Рецептата е супер бърза и лесна. Пожелавам ви забавно печене!

ПОДГОТОВКА: Форма за печене: 22 см в диаметър

Разтворете кафето в малко гореща вода и го оставете да изстине.

Яйцата се разбиват със захарта на твърда пяна, постепенно се добавят /налива се на тънка струя/ олиото и сметаната. Ако сметаната е над 30 % масленост, добавете необходимото количеството вместо олиото или 250 сметана- животинска. Ако е около 20%, използвайте олио.

Накрая просто разбъркайте с бъркалка брашното, смесено с бакпулвера.

Отделете 1/3 от тестото и смесете с пресятото какао, рома и охладеното кафе.

Подгответе си форма за торта, намажете я добре с масло или олио и я поръсете с галета или брашно.

Изсипете светлия блат и след това тъмния блат.

Така приготвения шарен кекс пече в предварително загрята фурна.

Пече се вкусният кейк на 180 °C около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Страхотен кекс
16.11.2022 19:48