Начин на приготвяне
Тирамису кейк е най-сочният и най-пухкавият, който някога ще опитате. Рецептата е супер бърза и лесна. Пожелавам ви забавно печене!
ПОДГОТОВКА: Форма за печене: 22 см в диаметър
Разтворете кафето в малко гореща вода и го оставете да изстине.
Яйцата се разбиват със захарта на твърда пяна, постепенно се добавят /налива се на тънка струя/ олиото и сметаната. Ако сметаната е над 30 % масленост, добавете необходимото количеството вместо олиото или 250 сметана- животинска. Ако е около 20%, използвайте олио.
Накрая просто разбъркайте с бъркалка брашното, смесено с бакпулвера.
Отделете 1/3 от тестото и смесете с пресятото какао, рома и охладеното кафе.
Подгответе си форма за торта, намажете я добре с масло или олио и я поръсете с галета или брашно.
Изсипете светлия блат и след това тъмния блат.
Така приготвения шарен кекс пече в предварително загрята фурна.
Пече се вкусният кейк на 180 °C около 40 минути.
Коментари