Киш от Лаваш

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Киш от Лаваш
Снимка: Мина Димитрова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"От графата бързи и страшно вкусни рецепти, когато нямаме време да готвим дълго за вечеря. Поднесете този киш от лаваш и на вашите гости!"

Необходими Продукти

  • питка лаваш - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • розмарин
  • мащерка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме с вилица яйцата.

Добавяме и част от кашкавала /около 70 г/, който предварително сме настъргали. Подправяме с подправките.

Домата настъргваме на колелца.

Моят Лаваш е с диаметър 26 см, а тавичката ми беше по-малка и затова през 5 сантиметра отрязах питката от Лаваш около 2 см навътре. Така той прилепна към дъното на тавичката и разрязаните части уплътниха стените.

Доматите се нареждат върху питката от Лаваш, след това се излива яйчената смес и върху нея останалия настърган кашкавал.

Подправяме с подправка и натискаме стените към яйчината смес за оформяне на соления киш.

Поставяме киш от лаваш да се пече около 25-30 минути на 180°C

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: