Начин на приготвяне
Обелваме и нарязвам лука на ситно. Слагаме го в нагорещеното олио, трябва да се бърка, за да не загори.
Докато омекне лукът, си подготвяме спанака, като го измиваме и нарязваме.
След като лукът е омекнал, прибавяме спанака. Бъркаме, докато спанакът се смали.
Изчистваме и измиваме ориза, добавяме го към лука и спанака. Разбъркваме добре да се позапържи и оризът.
След 4-5 мин добавяме доматеното пюре.
Приготвяме си тавичка, в която ще печем, разбъркваме и изсипваме.
Добавяме 3 ч.ч, вода, тъй като съотношението вода:ориз е 3:1.
Печем на слаба фурна, за да може лекичко да къкри - 160-170 градуса за около 30 мин.