Начин на приготвяне
Разтваряме маята в 100 мл хладка вода, добавяме захар и брашно. Оставяме да кипне. Пресяваме брашното, правим кладенче в него, счукваме яйцата, добавяме маята, олиото, сол и останалата вода. Замесваме меко тесто. При необходимост досипваме брашно. Оставяме да втаса около 30 минути на топло.
След това разделяме тестото на 2 равни части, които разточваме една по една във формата на кръгове с еднакъв размер. Оформяме ги с помощта на тава или друг голям съд.
Прехвърляме първия кръг в намазнена тава и го мажем с малко олио и доматеното пюре. След това поръсваме с кашкавала, настърган на едро ренде или нарязан на по-малки парчета. Покриваме с втория кръг.
В средата на разточеното тесто слагаме малка купа и от нея към края на тестото разрязваме. Оформените резени усукваме. Оставяме да втаса отново за 30 минути. Печем в нагрята фурна на 180 градуса.
Коментари