Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Усукана питка с доматено пюре и кашкавал

Усукана питка с доматено пюре и кашкавал

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Усукана питка с доматено пюре и кашкавал
Снимка: Деси Маринова
1 / 4
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • мая - 1 кубче прясна
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • вода - 200 мл
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • плънка
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 100 мл хладка вода, добавяме захар и брашно. Оставяме да кипне. Пресяваме брашното, правим кладенче в него, счукваме яйцата, добавяме маята, олиото, сол и останалата вода. Замесваме меко тесто. При необходимост досипваме брашно. Оставяме да втаса около 30 минути на топло.

След това разделяме тестото на 2 равни части, които разточваме една по една във формата на кръгове с еднакъв размер. Оформяме ги с помощта на тава или друг голям съд.

Прехвърляме първия кръг в намазнена тава и го мажем с малко олио и доматеното пюре. След това поръсваме с кашкавала, настърган на едро ренде или нарязан на по-малки парчета. Покриваме с втория кръг.

В средата на разточеното тесто слагаме малка купа и от нея към края на тестото разрязваме. Оформените резени усукваме. Оставяме да втаса отново за 30 минути. Печем в нагрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси Маринова
Деси Маринова
Много си права. Тук съм използвала 1 кубче прясна мая. Захар слагам 1 щипка, а сол - 1 с.л.
20.06.2016 16:52
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Деси, пиши каква мая суха или прясна(кубче) и колко. Хубаво е да се знае за всяка питка се използва различно. За захарта и солта също няма грамаж. Иначе питката е супер.
20.06.2016 16:18