Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Ресторантски спаначени кюфтета от едно време

Ресторантски спаначени кюфтета от едно време

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Ресторантски спаначени кюфтета от едно време
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Ретро кюфтета, които ще ви върнат вкуса от едно време"

Необходими Продукти

  • спанак - 2 кг
  • лук - 2 бр.
  • картофи - 600 г
  • сирене - 240 г
  • сух джоджен - 2 с.л.
  • олио - 300 мл
  • яйца - 6 бр. за плънката
  • лимецово брашно - 200 г
  • галета - 150 г
  • микс пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. за сместа + 1 ч.л. за варене на картофите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства от дръжките и се измива много добре. Нарязва се на дребно и се слага в тенджера.

Прибавя се 50 мл олио и се задушава при периодично разбъркване докато се изпари водата, след което се отстранява от огъня, за да изстине.

Картофите се измиват много добре и слагат в тенджера. Не се белят преди варенето.

Заливат се със студена вода, прибавя се 1 ч.л. сол и се варят 20 мин. след завиране.

След като се сварят, водата се изсипва и картофите се оставя да изстинат, след което се обелват.

Обелените картофи се настъргват на ренде.

Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно.

Сиренето се натроша на дребно. Жълтъците се отделят от белтъците.

Задушеният спанак се изцежда и се слага в купа, в която ще се разбърква сместа.

Прибавят се настърганите картофи, нарязаният лук, натрошеното сирене, жълтъците, галетата, джодженът, микс пипер и солта.

Сместа се омесва много добре.

От нея се оформят зеленчукови кюфтета, които се овалват в брашно.

Белтъците се разбъркват много добре.

Спаначените кюфтета се потапят в разбърканите белтъци и се пържат в сгорещено олио.

Ресторантските спаначени кюфтета от едно време са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: