Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Домашна консерва от херинга

Домашна консерва от херинга

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Домашна консерва от херинга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Обожаваме домашните консерви с риба, защото от тях може да хапваме на воля"

Необходими Продукти

  • херинга - 800 г
  • олио - 150 мл
  • оцет - 100 мл
  • сол - 3 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 4 зърна
  • доматено пюре - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива се и се осолява. Нарежда се цяла или на парчета в малка тенджерка.

Прибавят се олиото, оцетът и останалите подправки и се оставя да ври на слаб огън около 40 минути.

Добавя се доматеното пюре и заедно с него ври още 20 минути, докато остане на мазнина.

Като изстине, се пресипва в буркани и се консумира след 2 дни, когато костите вече са стопени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: