Начин на приготвяне
Разтопете в съд на водна баня маслото и шоколада.
Нарежете ядките пекан на едри парчета.
Разбийте яйцата със захарта.
Прибавете към яйцата шоколадовата смес на тънка струя, бъркайки.
След това пробавете брашното от рожков, което може да замените с какао. Добре е да го пресеете.
Финално добавете 4 пълни лъжици пълнозърнесто брашно от лимец и малка лъжичка бакпулвер, както и ядките.
Разбъркайте, до хомогенност и изсипете сместа в малка правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене. Имах бял шоколад на капки и поръсих с тях шоко сладкиша, но не е задължително.
Печете сочното брауни в загрята на 200 градуса фурна за 18-20 минути.
След изпичане, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.
Изключително вкусно брауни с лимец и пекан.
Да ви е сладко!