Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Ориз на тиган с праз и свински гърди

Ориз на тиган с праз и свински гърди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ориз на тиган с праз и свински гърди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Лесно, бързо и вкусно е това традиционно зимно ястия ориз на тиган с праз и свински гърди"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • ориз - около 350 г
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л. с връх
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кимион - 1 щедра щипка
  • чубрица - 1 щедра щипка (ронена)
  • магданоз - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво ориза, за да отстраните нишестето.

Нарежете свинските гърди на хапки и ги запържете до златисто в дълбок тиган с нагорещено на силен огън олио.

След като са готови, намалете огъня и сложете накълцания праз, да се запържва с щипка сол. След малко добавете кимиона и черен пипер на вкус. Комбинацията на праз, месце, черен пипер и кимион ми е много любима през зимния сезон.

След като и праза омекне и зопочне лекичко да хваща загар, веднага сипете измития ориз и запържете при често разбъркване.

Сложете чубрицата и още малко сол.

Налейте вода в съотношението указано на пакета.

Сложете и зеленчуковата подправка и варете ориза със свинско, докато се абсорбира течността.

Не е нужно да бъркате.

Готовия ориз на тиган оставете за 5-10 минути и след това сервирайте поръсено с прясно накълцан магданоз.

Лесно, бързо и вкусно е това традиционно зимно ястия ориз на тиган с праз и свински гърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: