Начин на приготвяне
Измийте хубаво ориза, за да отстраните нишестето.
Нарежете свинските гърди на хапки и ги запържете до златисто в дълбок тиган с нагорещено на силен огън олио.
След като са готови, намалете огъня и сложете накълцания праз, да се запържва с щипка сол. След малко добавете кимиона и черен пипер на вкус. Комбинацията на праз, месце, черен пипер и кимион ми е много любима през зимния сезон.
След като и праза омекне и зопочне лекичко да хваща загар, веднага сипете измития ориз и запържете при често разбъркване.
Сложете чубрицата и още малко сол.
Налейте вода в съотношението указано на пакета.
Сложете и зеленчуковата подправка и варете ориза със свинско, докато се абсорбира течността.
Не е нужно да бъркате.
Готовия ориз на тиган оставете за 5-10 минути и след това сервирайте поръсено с прясно накълцан магданоз.
Лесно, бързо и вкусно е това традиционно зимно ястия ориз на тиган с праз и свински гърди.